Hartcoherentie

Het woord EMOTIE zou je kunnen omschrijven als energie in beweging. We passen emoties toe zonder er bij na te denken (in de meeste gevallen). Hartcoherentie is een instrument dat je op een snelle en slimme manier toegang geeft tot het effectief inzetten van je emoties.

Vooral als er sprake is van stress, spanning, situaties die we niet onder controle hebben komt het emotionele brein om de hoek kijken. Misschien voel je je dan boos, verdrietig, geërgerd, gefrustreerd, depressief. Wanneer het emotionele brein het overneemt  in je hoofd, heb je het niet meer onder controle.
Dat is een rotgevoel! Denk maar eens aan die aanhoudende stress waarbij je uit alle macht probeert om voortdurend alle ballen in de lucht te houden. Of dat knagende gevoel van binnen dat maar niet weg gaat en dat je iets probeert te vertellen (dat je liever niet wil weten).

Bewijs van de wetenschap.
Inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het verband tussen EMOTIES en je LIJF. Er is namelijk een connectie gevonden! Ons lichaam zit supersmart in elkaar: alles is met elkaar verbonden en communiceert met elkaar. Je lichaam communiceert (zonder dat je het merkt) constant met zichzelf. Denk maar aan een radar dat continue rond draait en continu checkt wat er gebeurt en snel en effectief kan ingrijpen wanneer dat nodig is.

Wanneer je in stress verkeert werkt dit zogenaamde radarsysteem minder goed of ronduit slecht. Zeker als je een langere periode bloot hebt gestaan aan spanning gaat het radarsysteem haperen. Dan kun je lichamelijke en/of psychische klachten krijgen.
Hoe minder je bewust bent van hoe je lichaam werkt des te makkelijker val je te ten prooi aan de gevolgen van stress. Dat komt omdat je niet luistert naar wat je lijf van je vraagt om goed om te gaan met het energieniveau dat bij je hoort (goed voelen).

Wat doet hartcoherentie?Hartcoherentie is een methode die na veel onderzoek de spanning en stress in je lichaam opheft. Wat blijkt namelijk? Het hart is een slimmer orgaan dan de medici aanvankelijk dachten. Het hart communiceert met het brein en vica versa.

 

We hebben als mens ongeveer 100 miljard neuronen (hersencellen) in het brein..!
Iedere cel is weer verbonden (via synapsen) met een andere cel in een eindeloze keten van informatieoverdracht.

Wetenschappers ontdekten na jaren onderzoek dat door het meten van het hartritme een goed beeld ontstaat over de vitaliteit van een persoon. Dat wil zeggen: hoe is de persoon bestand tegen stress en invloeden van buitenaf?

Met de onderzoeken zijn metingen verricht. In stressvolle omstandigheden (wanneer je dus stress ervaart en daar op reageert) heeft het hart een onregelmatige en grillig ritme. De variatie in het hartritme bij ongezonde stress is willekeurig en vertoont pieken.

Wetenschappers ontdekten dat wanneer het hartritme werd vergeleken met een persoon die rustig, kalm, en met positieve gevoelens controle heeft over de (stress) situatie het hart in de meting een totaal ander patroon laat zien: coherent, rustig en geordend.

jantinaprins.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders